Where Molly Is A Pleasure.

It'S Slightly Rippled With A Flat Molly.

Maaaat

Jag hade under en längre tid funderat på att göra en rätt som min mamma alltid gjorde när det skulle vara lite extra fin middag hemma. Plankstek. Jag älskar verkligen planka men hade ingen aning om vart man fick tag på en planksteksbräda och la därför planerna på hyllan. Men nu förra veckan gjorde jag slag i saken och googlade upp vart man kunde köpa dem därför att mamma och pappa ringt och sagt att de skulle komma upp över helgen. 

Det blev verkligen lyckat. Det var både gott och en riktig nostalgi tripp. Det blev kanske inte lika gott som när mamma gjorde det men jag kommer fortsätta att använda mig av mina nyinköpta plankor och öva tills jag när samma standard som mammas. Man får först lägga plankorna i blöt innan man använder dem men det var ju inga problem. Och den underbara doft som sprider sig i hela lägenheten av trät i plankan är helt oemotståndligt.
Jag vet inte varför jag inte ätit planka oftare ute. Det finns ju trots allt på många restauranger fortfarande.
Kanske ska ge mig på några plankor framöver för att få lite inspiration till förbättringar av min egen.
Pappa sa att han testat en plankstek med pepparsås och det låter ju som att det kan passa bra till köttet. Kanske är det i såsen som möjligheten till förändring ligger. Har tänkt att jag ska prova att göra kycklingplanka också eftersom att min son inte äter något annat kött än kyckling. Har också tänkt investera i en riktig sprits så att man kan göra fina mönster av potatismoset. Den jag har nu är i så dåligt material att det mer ser ut som att jag klickat ut moset med en sked eller så. Har haft en oinspirerad period när det gäller matlagning men nu känner jag att det vänt.